fredag 15. september 2017

Torgdag i Rauland med honning og filleryer i morgen . . .




Klipte ned filleryer i går for å ha med til Rauland sammen med honning som akkurat er ferdig.

Ble sein kveld i går med frynseknytting og bortklipping av ender som stakk frem.

Herlig følelse å komme inn med en nedklipt matterull - måle lengder og se at jeg ikke har gjort noen store bommerter.




I dag har jeg tappa lynghonning på glass og i plastbeger.

Plastbegrene er kjøpt på Honingcentralen og har påtrykt nødvendige opplysninger.
De skal bare ha en liten lapp med navn og adresse.

Glassene med lynghonning får lilla lapper med lovpålagte opplysninger.

Jeg har tappeapparat som kan stilles inn på riktig vektmengde, noe som letter arbeidet.

Før veide jeg alle glass før og etter påfylling og måtte bruke skje for å justere til riktig vektmengde.

Det er 15 grader i dette rommet for at honningen skal finkrystallisere på riktig måte når den blir rørt i røreverket.
Det røres 5 minutter morgen og kveld i ca 14 dager for at honningen skal få riktig konsistens.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar