Kroppen krangler og ugraset tar overhånd.
Hva er vel bedre da enn å sette et par gjærdeiger til heving?
Fant ei oppskrift med illustrasjoner på Kanelflette og bakte den i et par utgaver.
Den kan trygt anbefales!
De minner litt om croissanter i konsistens. Flaker seg i
flere lag og er myke, saftige, og enkle å
lage.
Trikset er å ha deigen løs før den settes til
heving.
175 g smør
1 dl sukker
0.5 ts salt
1 egg
50g gjær
5 dl melk
14 dl hvetemel(
2 ts kardemomme
Smelt
smøret, ha i melk og rør gjæren ut når vesken er lunken. Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel. Husk LØS DEIG . . .
Elt
deigen, helst i en kjøkkenmaskin. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i to emner
og kjevle hver del ut til et rektangel. Sett
stekeovnen på
2oo grader.
2oo grader.
FYLL
200
temperert smør
2 dl
sukker
2ss
malt kanel
Bland
sammen romtemperert smør, sukker og kanel
|
Smør fyllet over hele flata og brett
deigen.
Brett en tredjedel over den midterste tredjedelen, og brett den siste delen over midtdelen. Del lengdene i ca 12 biter. Skjær ett snitt på midten av hver bit. Tre den ene siden gjennom snittet og vend den ut på den andre siden. Gjenta prosessen 2 ganger.
Legg
flettene på en stekeplate og sett dem til etterheving i ca. 30 minutter.
Pensle
med egg – Stek flettene i ca. 8- 10 minutter. De smaker best når de er litt brune og småsprø i kantene . . . . .
|
Jeg laga 2. emnet litt annerledes: Strimla opp den siste | |
tredjedelen før jeg bretta strimlene over midtdelen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar