fredag 2. juli 2021

Vever videre og lager surdeig

 Jeg så et program om surdeig på TV og er i gang med å lage en surdeigstarter av hvetemel og vann.

Det er et langtidsprosjekt der en fyller 50 g mel og 50 g  kaldt vann i et glass hver dag i 3 dager.

4.dag skal en ta 100 g av "vellinga" og enten prøvebake eller lagre det i et nytt glass - og fortsette med å fylle på 50 g mel og 50 g kaldt vann i de to glassene.

Hele oppskrifta finner du her om du har lyst til å prøve.

Glasset mitt har stått i 2 dager på kjøkkenbenken og det bobler fint i det! 



Det skal ta 10 dager før starteren er ferdig og en kan oppbevare den i kjøleskap.


Er litt spent på om dette går bra. Jeg baker tradisjonelle grovbrød hver uke og har lyst til å prøve meg med surdeigsbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar