tirsdag 16. april 2013

Hvem gjør Norge til et dyrt land å spise seg mett i?

Hvem tjener på melk og kjøtt?
En hører stadig at det er bonden si skyld at 
melk og kjøtt er dyrere her enn i andre land.

Dårlig bilde dette, men det står:
 I 1985 kosta 1 l melk kr 5,80 
- bonden fikk betalt kr 2,85.

I 2010 kosta 1 l melk kr 15.11
 - bonden fikk kr 4.43

I 1985 kosta 1 kg kjøtt kr 90,13
  bonden fikk kr 30,65

I 2010 kosta 1 kg kjøtt i kr 187,68
 - bonden fikk kr 33,38

 Da er det bedre å være birøkter. Jeg får kr 38.00 for hver kg honning jeg leverer til 

Honningcentralen og ser at i butikken koster den ca kr 120, 00 .  . .

Det er ikke mye å gjøre i bikubene så lenge snøen ligger, så da går dagene sin gang på vevstua.

Det har hopa seg opp rosa sengetøy og gardiner.
Jeg liker rosa like dårlig som Facebook, men nå prøver jeg meg på begge deler . . 
med vekslende hell . . .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar