Krise når telefonen ringte !
1. Bland deig dagen før brødene skal være ferdige:
500 gram hvetemel (jeg brukte ca 100g grovmalt hvete)
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
2. Etter 12-20 timer på benken i bolle med lokk, har deigen hevet og kan helles ut på bakapapir eller handuk med mye mel.
Deigen brettes sammen med en slikkepott fra hver kant og snues med brettekanten ned.
Bakebollen hvelves over deigen og får stå slik at par timer.
3. Brødene skal stekes i jerngryte, leirgryte eller ildfast form med lokk. Sett forma inn i steikeovnen som settes på 250 grader.
Når ovnen er varm, taes forma ut, deigen helles i og settes inn for steiking. Ca 1/2 time med lokk og 15 min. uten lokk på lavere temperatur.
Nydelige brød med god skorpe.
Prøv da vel!
Det finnes en Grei video på norsk som viser bakinga steg for steg.
Mens elting og knaing frigjør gluten på tradisjonell bakemetode - slik at brødet blir luftig, er det den lange heveprosessen som gjør at gluten frigjøres med denne metoden. Her er det lite gjær og lang hevetid - og det minner jo mistenkelig om surdeigsbaking!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar