fredag 14. februar 2014

Restegarn i veven og nybakt Jumbobrød


 Fant noen spoler med rødt ullgarn som skal bli renning til skjerf.
 Men først må veven med Telemarksvev bli tom.
Det har blitt flere småløpere med bomullsgarn til innslag.

Jeg har rydda litt på vevstua og plukka frem gamle spoler med bare litt garn på. Det skal bli et restegarnsteppe der jeg ikke tenker så mye på farger og border.
Har så vidt begynt på det. .  .

                                                                  Det kan dukke opp noen bra kombinasjoner når en bare bruker fantasien uten å tenke på reasultatet.

Det er OL-tider og noe tid går med til TV-titting.
Det var ikke så oppløftende resultater i dag og jeg laga et JUMBOBRØD i langpanna.


Jumbobrød på mindre enn 2 timer . . . Brødet fyller en hel langpanne
Du trenger:

26 dl mel
11 dl vann
4 ss honning
4 ss rosmarin (helst fersk)
50 g fersk gjær
200 g valnøtter eller andre nøtter
0,75 dl olivenolje
1 ts salt

Hakk nøttene, klipp rosmarinbladene og bland det i en stor bolle sammen med salt og mel.

Ha gjæren i en kopp sammen honning og rør litt.
Bland vann, honninggjær, mel og olja sammen. 
Ikke elt deigen, bare snu ingrediensene sammen til  alt har blanda seg.  
Deigen skal være svært løs!

Hev i 1 time. Litt før hevetida er over settes ovnen på 250 grader. Dra deigen utover i en langpanne kledd i bakepapir. 
Ikke styr mer med deigen enn du må for å få den spredd over det meste av panna. 


Litt dynk med krydderolje og havsalt over gjør susen!
 
Stek jumbobrødet i 10 minutter på 250 grader i midten av ovnen. Når de 10 minuttene er over, skrur du av ovnen og lar brødet stå i 15 minutter til før du åpner ovnen og tar det ut.


 Dette er godt brød til  suppe og gryteretter.
Jeg deler det opp i skiver før jeg fryser det ned. Da er det greit å plukke opp de skivene en skal ha - og de tiner raskt.

Det er godt med smør og geitost også
 - og jeg er heldig å ha tilgang på nydelig geitost fra Lega i Øyfjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar