Satte deig i går:
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
I korte trekk er fremgangsmåten slik:
Bland deigen, hev i 12-20 timer, brett
deigen flere ganger på melet bakeplate, hev enda i
2 timer, stek i
glovarm jerngryte/leirgryte/ildfast form med lokk.
Fant en norsk video som var helt super å følge.
Resultatet stekt i leirgryta vi brukte til steik i går ble kjempebra!
Nå dufter det gjærbakst i huset igjen . . og det blir krydra suppe og brød til middag i dag.
Neste gang skal jeg prøve en grovere brødtype etter samme metode.
Jeg undrer meg over manglende elting, men forstår det slik at det er den lange
hevetiden som erstatter eltingen. Mens elting frigjør gluten slik at brødet
blir luftig og "hullete", er det den lange heveprosessen som gjør at
gluten frigjøres med denne metoden. Her er det lite gjær og lang hevetid - og det minner jo mistenkelig om surdeigsbaking!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar