lørdag 14. desember 2013

Øl og brød

 
Lørdagskveld og middagen er i havn.
Kraftig gulasjsuppe med mye hvitløk, chili og pepper skal jage en gryende forkjølelse på veg.
 - Satte en "elterfi deig" i går kveld, 
 - bakte den ut i morges og 
 - stekte den 2 timer etter.

Det blir saftig og smakfullt brød nesten helt uten gjær. Denne gangen rørte jeg urt litt mørk sirup i vannet. 
Det er lite jobb med dette brødet, men en må være i huset 12-18 timer etter at deigen er satt.
Jeg vaska i hyller og skap på kjøkkenet mens deigen hevet og stekte.

Til dette drakk vi mørkt øl fra lokalt bryggeri.
LUN fra Fjellbryggeriet i Åmotsdal
Det er et nytt mikrobryggeri som har fått svært god omtale av de som har smakt ølet.
Det skal finnes en type som heter SVARTJOLEFTAN, men det har jeg ikke sett i butikkhyllene.
Veldig spennende med små, lokale bryggeri som har særprega øl. 
Tidligere har vi kjøpt fra Nøgne ø og Ægir, men Fjellbryggeriet ligger på topp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar