søndag 22. desember 2013

Saltbakt viltkjøtt på 4. adventsøndag

 
4. søndag i advent og litt av inventaret i huset gjennomgår et fargeskifte.
De lilla lysene får brenne ned og røde lys kommer i stakene.



Lilla løpere fikk en tur i snøen i går, men fikk ligge på til i dag. 
Nå havner de i skuffen.

Røde og kvite løpere og duker inntar plassene.
Det er ikke mye julestyr her i huset. Juletrert kommer inn tidlig julaften og blir pynta mens gamla styrer på kjøkkenet.
Nostalgisk pynt blir spredt utover huset sammen duft av røkelse fra ei krukke på ovnen.



Har aldri hørt om SALTBAKT VILTKJØTT før jeg fant ei oppskrift i siste nunmmer av Skogeieren.
Nå er den prøvd og jeg er såre fornøyd.
Elgsteika smakte fortreffelig, og resten blir satt i kjøleskapet til julepålegg.




Kjøttet ble gnidd inn med pepper og bruna på alle sider i ei gryte som etterpå ble fora med alminiumsfolie. Den ble strødd med grovsalt i bunnen før den bruna steika ble lagt på saltet.Steika ble så dekt av grovsalt før den ble stekt på 150 gr. i steikovn til ønska kjernetemperatur.

Salt ble børsta av steika etter at den hadde hvilt litt. 
Kjøttet var saftig, mørt og godt og akkurat passe salt.
Dette skal prøves igjen og igjen . . .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar