torsdag 3. oktober 2013

Plommepai, enkel, rask og kjempegod!



·         2 plater butterdeig
o   tines og kjevles ut. Legges i paiform og  prikkes med gaffel før den går i steikeovn på 200 gr til den er gylden – ca 10-15 min 
·         100 gr sukker  og
·         80 gr smør   smeltes i ei steikepanne sammen
·         1 ts stjerneanis og
·         Ca 15 halve utsteina plommer til plommene er møre. (Gjerne Viktoriaplommer)
·         3 dl vaniljekrem   brees over den avkjølte paibunnen  og toppes med lune plommer og saus.

Kaka er enkel, rask og kjempegod! Stjerneanisen lager en spennende smak.


Massevis av fin blåbær og tyttebæer har gått i fryseren i år.

Buskene er fulle av nøtter også og jeg plukka inn noe for å prøve å se om de blir brukbare.

De var så store, men jeg er usikker på hvordan de skal oppbevares for ikke å tørke ut inni.


Kveldene foran TV har blitt til sikksakk kluter.
Fin måte å bruke opp bomullsrester på. 

Store kluter til å tørke kjøkkenhender på. De små har blitt vaskekluter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar