torsdag 22. november 2012

Saueputa i bunden rosengang

Så er saueputa på plass i sofaen. 
Når jeg ser på den er jeg bitte litt lei meg for at det er slutt på renninga. Det var virkelig artig å eksperimentere i denne teknikken.


I vevgruppa på Trådsnella var det litt forvirring om navnet på teknikken og da skrev "mormorG" dette:
Det som kan forvirre litt er benevnelsene på teknikkene tror jeg. Rosebragd (rosengang) og krokbragd er to ulike teknikker som kan hovles likt men nedknyttingen (koblingen) er forskjellig og nisseløperen må nok knyttes ned som krokbragd. "Bunden rosengang" er derimot det samme som krokbragd. Krokbragden veves uten lerretbunn mens i rosebragd kan du gjøre begge deler.(Uten lerretsbunn får du et tykt og kraftig stoff som av noen kalles "Tjukkåkle")

Her er i allefall oppskrifta som passer til vanlig vevstol uten kontramarsj.
Da kan en veve toskaft ved å trø på to trøer vekselvis( 1-3 og 2-4).
Vever en med kontramarsj blir koblingssjemaet litt annerledes, og en må legge til to trøer for å veve toskaft i tillegg til den tykke mønsterdelen.

 Før jeg fant frem til sauemønsteret, så prøvde jeg meg frem med ulike farger og "trylla frem" nisser, koner, hjerter, trær og andre border som jeg hadde sett andre plasser.
Dette er virkelig en artig teknikk som frir til fantasien. 

2 kommentarer:

  1. Denne puta di er berre knallflott! Resten er og flott! Trur eg ein eller annan gong må setja opp ei slik renning heime og leike meg litt, eg og. Huskar og forklaringa til mormorG på trådsnella. Er så flott å få nøste opp i slike spørsmål. Skal forske litt på dei ulike måtane å knytte ned på. Lettare å forstå når ein ser det i praksis. Eg måtte nok hatt 6 trøer, for eg har kontramarsj på min vev.

    SvarSlett
  2. For en heeeerlig pute :) Saueflokken er rett og slett sjarmerende!
    Og når det gjelder rosebragd og krokbragd -det har jeg ikke kontroll på enda. Men kanskje jeg lærer med tiden...? Satser på det :D

    SvarSlett