fredag 28. juni 2013

Løpstikkepesto har blitt et must

Har laga flere omganger med løpstikkepesto.


100 løpstikkebladerblader (ca 20 halvstore stilker) Stengelen kan gjerne være med om den ikke er for tykk.
ca 2 dl. rapsolje 
ca 1-2 ts havsalt
Kjør alt  i foodprocessoren. Ha på rene glass.

Det står alltid et glass i kjøleskapet.
Litt usikker på holbarheten, men så fikk jeg tips om å ha den i rømmebeger og putte den i fryseren.


Da kan jeg ha pesto hele året!
Ønska menge tas lett med skei, eller jeg kan snu begert opp/ned og bruke osteskjærer om jeg vil ha tynt lag over fisk,  kjøtt eller lign..

Samme oppskrift kan brukes til Ramsløk, Rukola, Gressløk og sikkert andre vekster vi har i kjøkkenhagen.


Ellers nyter jeg synet av det rosemalte nøkkelskapet som står på kjøkkenbenken til daglig glede.
Jeg har ikke funnet noen egne plass til det.
Lurer jeg på om jeg må gjøre noe med det inni.

En blir temmelig lang i maska når en åpner og ser kontrasten.

Noen bilder blir feil veg, 
Sånn er livet.

Vevinga går det så som så med.
Dumt å sette opp så tett renning i en minivevstol uten kontramarsj.
Det blir for kort  avstand foran hovlene og 
vanskelig å få godt skille.
Men teknikken og kvaliteten ser bra ut!

Skal se litt på om jeg har en ledig kontramarsj som kan passe.



1 kommentar:

  1. Å, den så jeg jo oppskrift på og så har jeg glemt den - takk på påminnelsen!

    SvarSlett