onsdag 3. juli 2013

Kanelflette - gjærbakst i regnvær . . .



Lett å bli humørsyk når det er tredobbelt så mange regndager som soldager.
Kroppen krangler og ugraset tar overhånd.

Hva er vel bedre da enn å sette et par gjærdeiger til heving?
Fant ei oppskrift med illustrasjoner på Kanelflette og bakte den i et par utgaver.
Den kan trygt anbefales!

 De minner litt om croissanter i konsistens. Flaker seg i flere lag og er myke, saftige, og  enkle å lage. 
Trikset er å ha deigen løs før den settes til heving.

175 g smør

1 dl sukker

0.5 ts salt

1 egg

50g gjær

5 dl melk

14 dl hvetemel(

2 ts kardemomme 
Smelt smøret, ha i melk og rør gjæren ut når vesken er lunken. Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel. Husk LØS DEIG  . . . 
Elt deigen, helst i en kjøkkenmaskin. La deigen heve til dobbelt størrelse. 

Del deigen i to emner og kjevle hver del ut til et rektangel.  Sett stekeovnen på  
2oo grader.

 FYLL
200 temperert smør
2 dl sukker
2ss malt kanel 

Bland sammen romtemperert smør, sukker og kanel
 Smør  fyllet over hele flata og brett deigen.
 Brett en tredjedel over den midterste tredjedelen,  og brett den siste delen over midtdelen. Del lengdene i ca 12 biter.
Skjær ett snitt på midten av hver bit.
Tre den ene siden gjennom snittet og vend den ut på den andre siden. Gjenta prosessen 2 ganger.
Legg flettene på en stekeplate og sett dem til etterheving i ca. 30 minutter.
Pensle med egg –  Stek flettene i ca. 8- 10 minutter. De smaker best når de er litt brune og småsprø i kantene  . .  . . .


Jeg laga 2. emnet litt annerledes: Strimla opp den siste

tredjedelen før jeg bretta strimlene over midtdelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar