Vel anvendte penger da jeg gikk til innkjøp av nøstemaskin.
Det går raskere og nøstene blir finere.
Det dukka opp et problem når nøstet ble nesten tomt, men da hjalp det med en dorull på kjernerullen.
Klipte den opp og teipa den sammen.
Med pappkjerna i midten går avnøstinga som en drøm . .
Garnet er bomull 12/3 som er farga i samme suppa og fikk to greie nyanser.
Så ble det rabarbrapai etter ei oppskrift jeg fant på hos Mellansystern:
Knäckig rabarberpaj
Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker ( 1 dl er nok)
0,5 dl ljus sirap eller honning
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g smör
2 dl strösocker ( 1 dl er nok)
0,5 dl ljus sirap eller honning
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizenastärkelse
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizenastärkelse
Gör
så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!
Mye sukker og smør, men havregryn er sunt og letter samvittigheten. Den ble like bra med 1 dl sukker . ..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar