lørdag 15. desember 2018

Vevprogrammet WeavePoint

WeavePoint er et dataverktøy som er utvikla i Norge, men er overtatt og videreutvikla av de svenske "vevguruene" Martinsson & Eriksson. Vevprogrammet kan lastes ned på svensk eller engelsk.

Jeg har den svenske versjonen og synes den er grei å bruke når en lærer seg det svenske vevspråket.
Da jeg bestilte WeavePoint av Myhre som i sin tid utvikla programmet, fikk jeg med en 15 siders brukermanual på norsk.
Det ligger mye nyttig hjelpestoff på nett, men det kan være forvirrende å finne frem.

En finner mye nyttig stoff her og jeg vil anbefale å laste ned heftet Datorn i vävningen  som er en samling med lettfattelige artikler som sto i Vävmagasinet fra nr 3/2005 til nr 2/2008. Det er skrevet av Åsa Martinsson og er gratis.

"Datorn i vävningen är en vägledning genom datorprogrammet. Den visar vad man kan använda ett vävprogram till och vilka möjligheter det erbjuder för att utveckla och att förändra ett mönster. Eftersom jag använder ett antal olika bindningar när jag går igenom programmets olika kommandon får man samtidigt en del kunskaper i bindningslära. I de första avsnitten börjar jag med enkla bindningar för att i de sista avsnitten gå över till lite mer avancerade."

Det har vært spørsmål på Fb-sida VEVING om en kan få til innføringskurs i bruken av WeavePoint og det ser ut til at det kan bli kurs både på Rauland i Telemark og på Vestlandet. 
Anne Grete Breisnes kan holde kurs på Austrheim eller i Bergen og Hilde Opedal Nordby kan holde kurs i Rauland. I Rauland er det eventuelt Vevopplæringa som vil arrangere kurs hvis det blir nok påmeldte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar