tirsdag 19. september 2023

Honninghuset vevstoge

Vevstua mi er i samme hus som slyngerom for honning og lager for biutstyr.
Lite aktivitet i vevstua om dagen. Det er honning og bier som er prioritert.

Vi har høsta all honningen i 52 bikuber og forer de inn for vinteren med tykk sukkerlake.

 45 kasser med honningtavler står på et oppvarma rom og venter på at jeg skal skrelle av vokslaget som biene har forsegla honningen med. 

Jeg bruker en skrellegaffel for å fjerne vokslaget.


De "nakne" tavlene med lynghonning må en tur gjennom en honningløsner før de settes i honningslynga.

Slynga sentrifugerer honningen ut til kantene og jeg tapper den i bøtter som settes under åpningen i bunnen.

Honningen siles og helles i en røredunk der jeg rører ca 10 minutter morgen og kveld til den får riktig konsistens.


Da tappes honningen på glass eller plastbokser. Den er smøremyk og holder seg slik i årevis om lokket er på slik at det ikke kommer fukt til.
















 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar