Bruker bare 4 trøer og 4 skaft på denne ruteteknikken som jeg ikke hadde sett, før jeg var på Vävrundan i Sjuherad i mai i år. Håper at det blir et lignende arrangement i 2017 også, for jeg rakk ikke å få med meg alle stedene det var åpne vevstuer. Det var på det gamle spinneriet i Borås at Knalleslöjdarnes vävstuga hadde lokale.
Jeg var nylig i kontakt med Sonja og hun fortalte at de planlegger ny omgang av Vävrunden i Sjuherad til våren igjen. Håper at jeg får anledning til å reise.
Koste meg virkelig da jeg slapp fantasien løs og bare slo inn farger og effektgarn etter humør og lyst. Tenke ikke på hva det skulle bli, men hadde "hyrdejakke" og handlenett i tankene. Det ble 4,5 meter og det ser ut til å kunne bli både det ene og det andre hvis jeg greier å dele det opp på en slik måte at jeg får utnytta stoffet. Jeg fulgte med på innleggene på vävspolen da Kirsti Frimanson var i Japan og på kurs og frigjorde seg fra innlærte teknikker og lot fantasien blomstre i enkel lerretsteknikk. Der var det farger og fantasi som skapte herlige kreasjoner. Produktene ble sydd sammen på enkleste vis og ble sjarmerende og personlige kreasjoner.
Her er en enkel bluse - tunika som jeg trolig vil bruke som modell. Tror det er Kirsti Frimanson som har laga denne. Jeg skal på vevkurs i Rauland til uka - det hadde vært innmari artig å dukke opp i en slik . . .
Har tvinna frynser på ett av sjalene jeg klipte ned i går.
Kvaliteten ble utmerket og jeg liker rutene. Renninga er bomull 20/2 som har vært lagra i mer enn 70 år. Garnet ble brukt til å veve sengetøy av før, under og etter krigen. Jeg rente med 4 tråder og hadde stort sett 2 tråder i tinn. Noen åpne tinner og noen med 1 tråd. Det var knapt en tråd som røk, så det er ingen grunn til å kaste gammelt bomullsgarn om det har vært lagra tørt. Jeg brukte 60-skei og stort sett trelagt garn til innslag.
Jeg skal på vevkurs om ei uke og prøver å forberede meg på bl a WeavePoint. Det er mange huller i vevkunnskapen min. Jeg har fortrengt vevknuten og jeg roter stadig med hva som er trøe og skaft nummer 1-2-3 osv Dette SKAL sitte som støpt før jeg kommer til Rauland! Vevknuten finnes på en videosnutt og jeg starter øvinga nå!
Ofte er det slik at når jeg har fått en vev oppe å gå, og ser at den funker slik som jeg håpa - så får jeg nye ideer og har lyst til å sette opp ei ny renning. Nå er det renning på alle vevene. Da må jeg veve ned den som har minst renning igjen.
Det ble den fargerike 20/2-renninga. Jeg tredde om til toskaft og satte i gang med å veve sjal. Ser ut til å bli tre kvadratiske med frynser i alle kanter.
Fikk et tips om å ta vare på sidesømmene i dongeribuksene når jeg skjærer strimler til filleryer. De er fine til småmatter ved inngangsdøra. Fant noen i butikken som skal være inspirasjonskilde. Ser ut som om det er samla tre renningstråder i hver 3.tinn. Har planer om å sette opp ei ca 60 cm brei 12/6-renning når denne sjalveven er tom. Da vil jeg prøve med ei slik matte med dongeriinnslag. Først vil jeg lese meg opp og prøve meg frem med - enkel rosebragd/rosengang - bunden rosengang - krokbragd - krokbragd med rosebragdhovling - gubbeteppe, dvs åkle med figurer: rekker med mann, kone, nisser osv . . . Har vevd alle mer enn en gang, men da har jeg sånn passe bevisstløst brukt vevseddel. Nå vil jeg forstå forskjellen. Har planer om å veve klosterfønster også. Det var en enkel teknikk på 4 skaft og 4 trøer som ble vellykka både i flerlagt ullgarn og i filler. Hovlingsmønster finnes i tidligere innlegg