mandag 19. mai 2014

Nu går alt så meget bedre

Endelig etter litt 17.mai-feiring, litt forkjølelsesymtomer og grubling - så åpenbarte mønsteret seg slik som det skulle være.
Bildet vil ikke ligge riktig veg . .Dette er foreløpig bare prøveveing og jeg er ikke sikker på hva slags farger jeg skal ha og hva det eventuelt skal bli.

Hovedsaken var å greie å oversette et mønster fra bordvevoppskrift, og greie å få til dette artige mønsteret.

Jeg er uhyre fasinert av halvdreiel for tida, og har tre mønster jeg vil prøve ut.

Jeg så et parti av Roseåkle fra Ranadistriktet vevd som løper/pute da jeg var innom vevstua i Heddal like ved Heddal stavkyrkje i vår.
Det var imponerende vakkert med innslag av lin.

På fb-sida "veving" så jeg mønsteret "Eva-Lena"  fra Blomqvist og har fått tak i mønsteret.
Renninga er i to ulike farger av cottolin med innslag av lin 16/1 eller lintow 6. Lin 16/1 er brukt til bunninnslag i begge.

Jeg holder meg til bomull 12/2 i renninga og litt tykkere ull i mønsterinnslag og gleder meg til fortsettelsen .  .2 kommentarer:

  1. Så lekkert det er no! Følgjer med på bloggen din, og denne gangen må eg kommentere og. Eg og er fasinert av halvdreil og drøymer om å setja opp ei renning. Kjøpte ei svensk vevbok med mange mønster i halvdreilsmønster der alle hadde 800 renningtrådar, men kunne hovlast til ulike mønster. Når eg ser på nbloggen din trur eg det må gjerast snart.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig med kommetar fra Åshild. Det hadde vært trivelig og nyttig om flere hadde vevd halvdreiel på samme tid, så kunne vi ha holt kontakt og delt erfaringer.

      Slett