Løpstikka har ikke vist seg enda, men jeg tenkte at brennesle er en uhyre verdifull plante som svært sjelden blir brukt, og den må vel kunne brukes på samme vis . .
I dag plukka jeg brennesleskudd og laga pesto. Brennesle blir det mer enn nok av og jeg gikk på med krumm hals.
50 g brennesleskudd
ca 1 dl. raps/solsikkeolje
ca 1 ts havsalt
Så kan en fylle på med hvitløk, basilikum, gressløk eller andre smakstilsetninger.
Da må en trolig ha litt mere olje. Det bør stå litt olje over pestoen i kjøleskapet for at den skal holde seg godt.
Kjør alt i foodprocessoren og fyll i glass eller beger.
Samme oppskrift kan brukes til rucola, ramsløk, gressløk eller blandinger av grønt fra kjøkkenhagen.
I fjor sto det alltid et glass i kjøleskapet og minst et plastbeger i fryseren.
Brukes i supper, sauser, dressinger og gryteretter. Jeg putta litt i brøddeigen også . . . .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar