lørdag 19. april 2014

Sol i verandakroken mens gubben jobber

Endelig en stille dag med sol og varme. Kunne kle av meg litt og la sola komme til på plasser som ikke har sett sol siden i fjor.
Har to uleste bøker av Johan Theorin liggende. Han har skrevet flere krimbøker fra Øland og det er den typen krim som passer meg.
Han beskriver naturen på en måte som gjør at jeg må frem med kartet og se for meg hvordan det ser ut.

Ei brosjyre for påskemat hadde ei oppskrift på frokostrundstykker hvor en laga kald gjærdeig og forma rundstykker om kvelden, - satte de kjølig og stekte neste morgen etter litt etterheving mens steikovnen ble varm.
Jeg måtte prøve, og hadde ferske rundstykker til formiddagsmaten i verandasola.

Gubben var lykkelig for at været var slik at han kunne kikke oppi bikubene.
Det er tid for å se om de har mat og passe med plass. De henter pollen og nektar på varme dager, men når det har vært kaldt og blåsende så dør mange bier som prøver seg på sanketur. De blåser bort eller fryser seg stive og faller i bakken.

Det har vært mye biltrafikk i dag. Feriefolk har trolig reist på dagstur til snørike områder. De som bor der snøen ligger, kommer hit for å se grønne jorder og plukke blåveis og kvitveis.
Ellers går det gravemaskin, traktorer og motorsag. For noen blir det litt for mange helligdager.
Noen har starta lamming og har fått sauer og lam på beite, mens andre venter til de er sikre på at gras og temperatur er perfekt til mor og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar